Újpest Elemző

Újpest Elemző

2020.09.27. Kispest-Újpest 1-2

2021. március 10. - suriimre

2020.09.27. Kispest-Újpest 1-2 Edző: Pedrag Rogan 1-3-4-3 Banai- Kastrati, Koutroumpis, Máté-Pauljevic, Mitrovic, Onovo, Antonov-Simon, Tallo, Perosevic Gólszerzők: Antonov és Simon.

 Hú de fura volt ez a meccs. Rogan alaposan meglepett mindenkit (engem is) az új háromvédős rendszerrel. Hogy ez mennyit tett hozzá a játékhoz? Ha azt vesszük, hogy a Piciknek alig volt helyzete, akkor lehet hogy sokat. Annál inkább, mert így a két szélén Pauljevics és Antonov bátrabban léphettek fel, hisz nem volt mögöttük üres terület. És ugye ebből gól is született.

Kíváncsi voltam az új igazolásokra, és nem keltettek rossz benyomást, de az egyéni értékeléseket majd a végén.

Az első félidőben nem éreztük a játékot. A Honvéd sokkal gyorsabb volt lábbal is és fejben is, működött a visszatámadásuk, így nem nagyon tudtuk felhozni a labdákat. Tallonak ebben az időszakban egy jó megmozdulása volt és sok rossz, de már éreztem, hogy sokkal agilisabb, mint az előző meccsen. Mondjuk azt nem értettem, hogy a Bódog és a Balogh miért mondta, hogy egy agyonnyert meccset veszítettek el, mert bár mezőnyfölényben játszottak, ez alig egy-két helyzetet hozott számukra az első félidőben, és kb ugyanannyit a másodikban. Ezzel szemben nálunk valami megváltozott a szünetben. Ami a legfontosabb, hogy elkezdtük megnyerni a párharcokat. Sőt az 55 perctől a második gólunkig olyan nyomást gyakoroltunk a Honvédra, hogy megmozdulásuk sem volt. Ennek következtében teljesen elveszítették a fonalat, és ezt az időszakot több helyzettel és két góllal zártuk. És ebben a feltámadásban óriási szerepe volt Tallonak. Mivel a robbanékonysága még nincs meg, ezért hátrébb lépve a felrúgott labdákat kellett megjátszania a mozgékony Simon, Perosevics, Pauljevics és Antonov négyesnek, és ez már óriási hatékonysággal sikerült. Ez a srác tud focizni, és nagyon jól használta ki fizikai fölényét. Így végre lett értelme a lendületből jövő befutásoknak, az üres területek bejátszásának. Ráadásul mivel általában két embert is lekötött, így több terület maradt a többieknek.

De mire feljuttattuk a labdákat, előtte azért azt meg is kellett szerezni, és ez változóan sikerült. Az első félidőben inkább kevesebb, a második félidőben inkább több sikerrel. Ehhez az is kellett, hogy Vincent Onovo ismét rengeteg labdát gyűjtsön és most kifejezetten jól léptek ki a védők a hol hármas hol ötös védőfalból. A második félidőben pedig már a passzsávokat is egész jól zártuk, és stabilak voltunk hátul a középre ívelt labdáknál is. A második félidőben kifejezetten jól néztünk ki.

Egyénileg: Banának egy nagy védése volt, többre nem volt szükség, ez viszont sokat elmond a védekezésünkről. A belső védőhármason látszik, hogy még nincs összeszokva, de lehozták a meccset egy kapott góllal. Kastrati tetszett a legjobban, mert ő még a támadásokat is tudta segíteni, ugyanakkor volt néhány könnyen eladott labdája. Pauljevics ma jobb volt a szokásosnál, de volt olyan lövése, amikor a fejemet fogtam. Antonov a bal oldalon teljesen más mint Burek volt. Kevésbé lendületes, viszont sokkal pontosabb. Azt hiszem taktikailag is sokkal érettebb, majd az idő eldönti, hogy jó cserét csináltunk-e, az első benyomásom szerint igen.

Onovo megint nagyon tetszett, szerintem ő az egyik kulcsfigurája a mai Újpestnek. Mind védekezésben mind támadásban rengeteg kontaktja van, és szerintem az egyik legjobb a párharc mutatója a csapatban. Mitrovics játékát egyelőre nem értem. Volt néhány gyönyörű labdája és mellette néhány labdavesztése, de az ő posztján sokkal több támadásban kellett volna benne lennie, és szerintem alig volt játékban. Most viszont jobban visszazárt mint az előző meccseken, javult a védekezése.

Tallot már dicsértem, a második félidei játéka nekem nagyon tetszett. Régóta szükségünk volt már egy ilyen típusú centerre, és ha a dinamikája is megjön, akkor a gólok is jönnek majd. Azért a Simonnak adott gólpassza mutatta, hogy érti a focit. Elől Simon és Perosevics játéka is tetszett. Krisznek nem ez volt élete meccse, de azért hozta a helyzeteket és rúgott egy gólt. is. Perosevics pedig nagyon agilis, és remekül megfutja az ellenfeleit, belemegy a párharcokba, kikényszerít hibákat, szerintem nagyon hasznos.

Nem tökéletes még a csapatjáték, nincsenek még összecsiszolódva a srácok, de azt látom, hogy Rogannak sikerült betömnie azokat a lyukakat a felállásban, amik az előző meccsen szembetűnők voltak.

A Honvéd amíg bírta erővel jól ment, aztán kipukkadtak. Nem volt náluk egy olyan vezér, aki meg tudta volna tartani a labdákat és ritmust adott volna a játékuknak. Még nagyon nincsenek egyben. Balogh csinált néhány gyönyörű dolgot, de a második félidőben többször is kijött a szélére cselezgetni, onnan pedig esélye sem volt gólt rúgni. Bódog nem tudott belenyúlni a meccsbe, fogalma sem volt, hogy mi történik.

https://www.youtube.com/watch?v=EINqg4m5Jm8

A bejegyzés trackback címe:

https://ujpestelemzes.blog.hu/api/trackback/id/tr3916455620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hungarian Geographic · https://www.facebook.com/hungarian.geographic 2021.03.11. 11:06:35

Ha a Honvéd nyert volna azon a meccsen, akkor most a DVTK-val versenyeznétek a tökutolsó helyért!
Nem értem, hogy miért könyörül meg rajtatok állandóan a Kispest - amikor már csak egyetlen egy szög/vereség választ el attól, hogy menthetetlenül a lejtő végi szakadékba zuhanjatok...
Ez nem lesz örökké így - alig várom!

suriimre 2021.03.11. 14:35:40

@Hungarian Geographic: Az a helyzet, hogy a "ha"-val kezdődő mondatoknak nem sok értelmük van. A Tiednek sincs, több okból. Egyrészt, mert nem nyert a Honvéd. Ha láttad a meccset, akkor tudhatod, hogy esélye sem volt, annyira gyengén játszottak, és Bódog annyira nem tudott mit kezdeni az Újpest feltolt védekezésével. Másrészt pedig ami a szakadékba zuhanást illeti, teljes csacsiság. Mióta már nem a szerbek az edzőink, azóta folyamatosan javul a csapat játékunk is és egyénileg a játékosok is. Jelen állás szerint a mezőny első felébe várható a csapat. Szóval, egy kicsit még várnod kell.

Millerdraft 2021.03.15. 16:49:01

Pláne érthetetlen a Honvéd bármiféle fölénk helyezése. Egyrészt azóta sem táltosodtak meg, a viszonylag jó állomány ellenére , harmadik edzőt fogyasztva is a bányászbéka segge alatt helyezkednek el.
Másrészt hagyományosan szopóágon vannak ellenünk, évtizedek óta!

suriimre 2021.03.16. 09:08:32

Ez egy szerencsétlen fradista volt, akinél egy szög hiányzik a szakadékba zuhanáshoz. :)
Nem tudom, hogy mitől annyira frusztrált, hogy velünk kell foglalkoznia, amikor a csapata orrhosszal vezeti a bajnokságot, de legyen ez az ő problémája.
süti beállítások módosítása